Rade Vujisic


Go to content


Rodjen je 1929. godine u Stitarici. Po struci je ekonomista. Pored poslova koje je obavljao iz svoje stuke u bankarstvu, gradjevinarstvu, skolstvu, rudarstvu, na vrlo odgovornim radnim mjestima, vise od tri i po decenije bavio se novinarstvom. Bio je dopisnik i saradnik brojnih listova I casopisa, medju kojima: dopisnik "Omladinskog pokreta", "Ferijalca", "Pobjede", "Prosvjetnog rada", "Komunista", "Susreta" - lista Maticeiseljenika Crne Gore, "Montenegroturista", "Udruzenog rada", "Zadrugara" – lista CCRN BiH, "Oslobodjenja" – Sarajevo, "Glasnika", "Zorke" – Sabac, a povremeno se oglasavao i u "Politici" i "Vecernjim novinama". Bio je glavni i odgovorni urednik lista "Podbisce" – Mojkovac i skoro tri decenije dopisnik Radio Crne Gore. Saradjivao je i sa brojnim ilustrovanim listovima, kao "Dom i porodica", "Nasa zena", "Galaksija", i dr. i sa casopisima: "Poljoprivredni kalendar" – Beograd, "Odzivi" – Bijelo Polje, kao I sa "Informatorom" – Zagreb.

Pored novinarstva bavio se i knjizevnoscu. Objavio je knjige: "Neven vene kraj vode studene", "Štitarica na raskršcu vjekova", "Bratstvo Vujisica", "Djavolje lazi", "Potarske price" i "Rijec mi se ne cula".
Bio je vrlo aktivan drustvenopoliticki radnik u sve forume drustvenopolitickih organizacija na nivou Opstine (osim organa CKJ), kao i u samoupravne organe radnih organizacija u kojima je radio.
Za svoj rad i stvaralastvo dobio je brojna drustvena priznanja, pohvale i nagrade.
Bio je clan Saveza novinara Jugoslavije i clan Knjizevnika Crne Gore.
Preminuo je 25.01.2005.god. Sahranjen je na seockom groblju u Stitarici - Mojkovac


Rade Vujisic

Back to content | Back to main menu